Werkwijze

Werkwijze Van Nispen

Met ons moderne wagenpark bestaande uit meerdere vrachtauto combinaties, uitgerust met containersysteem en autolaadkraan zijn we in staat alle metalen op een snelle, effectieve en milieuvriendelijke manier af te voeren.
Indien gewenst kan er een container geplaatst worden op locatie. Tevens kunnen de metalen aangeleverd worden, door zowel zakelijke als particuliere klanten.
Alle materialen worden bij binnenkomst  gewogen op een geijkte weegbrug, alvorens deze gelost worden.

Alle materialen worden vervolgens gesorteerd en verwerkt met behulp van moderne overslagmachines, hierbij kunnen diverse metalen op een professionele en efficiënte manier gescheiden worden.
Met behulp van de schrootschaar  kunnen metalen geperst en geknipt worden op elk gewenst formaat, wat de verdere processen versnelt en transportbewegingen minimaliseert.
Vervolgens zullen de metalen hun weg vinden naar hoogovens in zowel binnen- als buitenland.

Deze metalen worden omgesmolten, zodat deze als secundaire grondstof wereldwijd ingezet kunnen worden voor nieuwe materialen en producten.
Op deze manier worden de voorraadreserves van bijvoorbeeld ijzererts zoveel mogelijk gespaard voor de toekomst. Recycling van metalen is dan ook vanzelfsprekend erg goed voor het milieu.

Ook voor de recycling van autowrakken en loodaccu`s bent u bij H. van Nispen aan het juiste adres. Wij zijn u graag van dienst bij het eventuele afmelden van deze auto`s bij het R.D.W.